Pjanić i drugovi se debaklom oprostili od Evrope

Fiorentina pregazila Romu

Pjanić i drugovi se debaklom oprostili od Evrope

Roma se debaklom na Olimpicu oprostila od takmičenja u Evropskoj ligi. Bolja od Vučice bila je Fiorentina koja je nakon 1:1 iz prvog susreta večeras slavila u Rimu sa 3:0.

Na prvi gol se čekalo devet minuta, a onda je Rodriguez pogodio sa bijele tačke za 1:0. U 18. minuti je viđen najsmješnija situacija na utakmici kada je Skorupski katastrofalnom reakcijom poklonio loptu Alonsu koji je pogodio za 2:0.

Basanta je samo četiri minute kasnije pogodio za 3:0, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice. Roma je do kraja ostala sa igračem manje, jer je Ljajić u 88. minuti zaradio drugi žuti karton.

Miralem Pjanić je večeras odigrao svih 90 minuta u ekipi poražene Rome i bio je jedan od boljih pojedinaca svog tima u ovom blijedom izdanju.

Navijači Rome su sada definitivno pobjesnili, što su i pokazali bacanjem topovskih udara i glasnim zvižducima koje su uputili svojim fudbalerima.

Evropska liga, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma - Fiorentina 0:3 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.