Počeli pregovori: Sabatini došao po Džeku

Transfer bh. napadača sve izvjesniji

Počeli pregovori: Sabatini došao po Džeku

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, od naredne sezone će najvjerovatnije nositi dres Rome.

U poljednje vrijeme u inostranim medijima se mnogo pisalo o odlasku našeg napadača iz Manchester Cityja, a čini se da njegov rastanak sa Građanima nikada nije bio bliže.

Naime, Džeko je prema pisanju inostranih medija već dogovorio uslove sa Romom, a sinoć je u Englesku otputovao i direktor rimskog kluba Walter Sabatini kako bi sa čelnicima Cityja dogovorio uslove transfera.

Italijanski mediji javljaju da je sastanak između Sabatinija i čelnih ljudih Građana u toku, te da će se uskoro saznati da li je postignut dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko je u Manchester City stigao 2011. godine iz Wolfsburga, a u posljednjoj sezoni menadžer Građana, Manuel Pellegrini nije previše koristio bh. napadača, pa je njegov odlazak i najrealnija opcija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti