Poznati sastavi: Ventura ponovo iznenadio Italijane
Foto: EPA

Revanš Italije i Švedske na San Siru

Poznati sastavi: Ventura ponovo iznenadio Italijane

E. Čaušević

Reprezentacija Italije večeras igra na domaćem terenu revanš meč baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

Sigurno je da nas večeras na San Siru očekuje spektakularna utakmica jer je Švedska slavila sa 1:0 u prvom meču. Italijanima prijeti mogućnost propuštanja Mundijala što je upalilo sve moguće alarme na Apeninima. 

Velika euforija vlada u Italiji i jasno je da će Azzurri imati veliku podršku svojih navijača. Promjene u sastavu najavio je Ventura odmah nakon poraza u Švedskoj i jasno je da će igrati dosta ofanzivno. Ipak, i pored najava uspio je iznenaditi italijansku javnost početnim sastavom.

Italija: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Darmian, Parolo, Jorginho, Florenzi, Candreva, Gabbiadini, Immobile.

Švedska: Olsen, Augustinsson, Granqvist, Lindelof, Lustig, Claesson, Johanson, Larsson, Forsberg, Berg, Toivonen.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Klupa Italije: Gollini, Perin, Astori, Belotti, Eder, Bernardeschi, Insigne, Rugani, Zappacosta, El Shaarawy, De Rossi, Gagliardini.

Klupa Švedske: Durmaz, Guidetti, Helander, Hohansson, Thelin, Kraft, Nordfeldt, Olsson, Rohden, Sema, Svensson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi