Prva pobjeda Di Mattea na klupi Rudara

Schalke bolji od Stare dame

Prva pobjeda Di Mattea na klupi Rudara

Fudbaleri Schalkea upisali su svoju prvu pobjedu nakon što je na mjestu trenera ovoga kluba Roberto Di Matteo zamijenio Jensa Kellera, a Rudari su na svom stadionu sa 2:0 savladali ekipu berlinske Herthe.

U jednoj dosta otvorenoj utakmici obje ekipe su krenule dosta žestoko, smjenjivale se u napadima, a prvu pravu priliku imali su gosti, ali je Fährmann odlično intervenisao. 

Domaći su u vodstvo stigli u 19. minuti, a fantastičan gol glavom postigao je Huntelaar nakon odličnog centaršuta Draxlera. Na poluvrijeme su domaći fudbaleri otišli sa minimalnim vodstvom.

Pobjedu kluba sa Veltins-Arene ovjerio je asistent prvog gola Draxler pogotkom u 65. minuti utakmice. 

Nakon ove pobjede klub našeg reprezentativca Seada Kolašinca nalazi se na osmom mjestu, sa 11 bodova, dok je berlinska Stara dama na 13. poziciji sa osam osvojenih bodova nakon isto toliko odigranih kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:
Schalke – Hertha 2:0 (Huntelaar 19., Draxler 65.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.