Prvi strijelac kvalifikacija propušta prijateljske utakmice

Prvi strijelac kvalifikacija propušta prijateljske utakmice

Robin van Persie je za jedan postignut gol više prestigao našeg Edina Džeku na listi najboljih strijelaca kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

Najbolje topnike evropskog dijela kvalifikacija među kojima su Edin Džeko i Vedad Ibišević na drugom, odnosno trećem mjestu gledat ćemo u Brazilu, ali Holanđanina nećemo gledati u prijateljskim utakmica koje njegova reprezentacija igra sa Japanom i Kolumbijom u narednih deset dana. 

Van Persie je i ove sezone u odličnoj formi

Van Persie se povrijedio na utakmici njegovog Uniteda sa Arsenalom gdje je Holanđanin bio jedini strijelac. Napadač Uniteda igru je napustio u 85. minuti susreta kada je na teren ušao Marouane Fellaini. Tako zbog povrede stopala Van Persie neće biti u prilici da pomogne izabranicima Louisa van Gaala. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Holandije u nedavno završenim kvalifikacijama postigao je 11 golova, a u ovoj sezoni u dresu Manchestera i Holandije postigao je 16 golova na 18 utakmica. Moyes se nada da će Holanđanin biti spreman da pomogne Unitedu na gostovanju kod Cardiffa 24. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.