Quinn: Nemamo se čega plašiti, bolji smo od BiH!

Bivši reprezentativac Irske optimističan

Quinn: Nemamo se čega plašiti, bolji smo od BiH!

Na Aviva stadionu u Dublinu sutra će biti odigrana uzvratna utakmica baraža za Evropsko prvenstvo između Republike Irske i Bosne i Hercegovine. 

Među navijačima obje reprezentacije vlada veliki optimizam, a uoči utakmice u emisiji Sky Sportsa gostovali su legendarni irski reprezentativci Pat Bonner i Niall Quinn. Svjesni su da ne smiju prokockati veliku šansu. 

"Sutra nas očekuje odlična utakmica i sjajna atmosfera u Dublinu. Ostvaren je dobar rezultat u Zenici, bilo je teško u drugom poluvremenu igrati, ali obje ekipe su se snašle nekako. Dobro smo ih zatvorili i iskoristili smo grešku da postignemo gol. Šteta, što nismo zadržali prednost", kaže Bonner, te dodaje:

"Pjanić nam nije bio opasnost, jer je igrao previše defanzivno", istakao je nekadašnji golman Celtica i irske reprezentacije. 

Niall Quinn je svjestan važnosti sutrašnje utakmice i vjeruje da će njegova reprezentacija iskoristiti šansu na pravi način.

"Imamo odličnu šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo zbog dobrog rezultata, ali i dobre igre u Zenici. Ovo je velika šansa i ne smijemo je prokockati, mnogo smo bolji od Bosne i Hercegovine. Nemamo se čega plašiti i trebamo odigrati bez pritiska", jasan je bio Quinn.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, utakmica između Republike Irske i Bosne i Hercegovine počinje u 20:45 sati, a pravdu će dijeliti holandski sudija Björn Kuipers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.