Ranieri: Ova godina se ne može ponoviti

Menadžer novog prvaka Engleske

Ranieri: Ova godina se ne može ponoviti

Novi prvak Engleske Leicester je ove sezone napravio čudo nad čudima i ispisao najljepše stranice fudbalske, pa i sportske historije.

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvog naslova u historiji kluba dugoj 132 godine je italijanski stručnjak Claudio Ranieri (64), koji je s oduševljenjem dočekao vijest da je njegov tim sinoć zvanično postao novi šampion.

"Ovo je nešto što se ne može opisati. Kada sam dolazio u Leicester, nisam ni sanjao da je ovo moguće i da ću osvojiti titulu prvaka Engleske. Međutim, uvijek sam bio pozitivan i vjerovao da ću nekad, negdje osvojiti titulu. To se i desilo", rekao je Ranieri, koji je potom nastavio:

"Ja sam onaj isti čovjek koji je otpušten iz reprezentacije Grčke, a to su vjerovatno neki zaboravili. Ova godina se ne može ponoviti, a sljedeće sezone ćemo se boriti da budemo u prvih deset pozicija. Moramo nastaviti rasti i raditi dobro. Svojim igračima čestitam na velikom i zasluženom uspjehu. Oni su nevjerovatni".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još nisam do kraja svjestan šta se dogodilo. Tottenham je na poluvremenu vodio sa 2:0 i to nas je malo razočaralo. Kada je Cahill pogodio, počeo sam da vjerujem da bi se moglo desiti nešto lijepo. Iskreno, slavio sam Hazardov gol. Sada kada smo uspjeli, želim svima poručiti da nikada ne gube vjeru i da slijede svoj put koliko god se činio teškim", zaključio je Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi