Real Madrid rutinski protiv Cordobe

Neubjedljivi Kraljevi slavili na domaćem terenu

Real Madrid rutinski protiv Cordobe

Madridski Real večeras je u prvom kolu španske Primere na svom terenu ugostio Cordobu. Domaćin je slavio rezultatom 2:0. 

Od prve minute susreta Real Madrid je bio mnogo bolji protivnik. Prvi je u šestoj minuti susreta zaprijetio Ronaldo nakon asistencije Marcela, ali je udarac Portugalca otišao pored desne stative Cordobinog gola. 

Isti igrač je bio u prilici 14 minuta kasnije, ali ni ovaj put Ronaldo nije precizan. Real je potom napravio pravi pritisak na gol Cordobe. Šutirao je Sergio Ramos nakon kornera, ali je siguran Juan Carlos. 

Već u narednom napadu šutirao je Toni Kroos, ali i ovaj put je na mjestu golman Cordobe. Real do gola dolazi u 30. minuti susreta. Kroos je centrirao, na pravom mjestu bio Benzema i matirao nemoćnog Carlosa. Do odlaska na odmor gosti su mogli i do izjednačenja, ali je udarac Havenaara otišao preko prečke Casillasovog gola. 

Prvi priliku u nastavku susreta imali su gostujući fudbaleri. Ryder Matos je šutirao, ali je njegov udarac odbranio Iker Casillas. Tempo igre bio je mnogo lošiji u drugom poluvremenu. Real Madrid je prvi put zaprijetio u 60. minuti susreta, ali je udarac Jamesa odbranio večeras odlični Juan Carlos. 

Do kraja susreta nismo vidjeli ozbiljnije prilike, a Real Madrid je u samoj završnici i drugi put zatresao mrežu Cordobe, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. 

Španija, Primera, 1. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Cordoba 2:0(Benzema 30, Ronaldo 90)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.