Riise se s nasilnikom iz mladosti 'gospodski' suočio
Foto: EPA

Bio žrtva nasilja

Riise se s nasilnikom iz mladosti 'gospodski' suočio

John Arne Rise je u karijeri ostvario sve ono o čemu sanja svaki fudbaler. Kao igrač Liverpola je zabijao sjajne golove, a bio je također i član generacije koja se 2005. godine okitila titulom prvaka Evrope. 

Ipak, kao i većini sportista, počeci ni Riiseu nisu bili jednostavni. On je u razgovoru za Stadium Astro otkrio kako je kao mladić bio žrtva nasilja, a nekoliko godina kasnije, kada je postao zvijezda, suočio se sa jednim od vršnjaka koji mu je pravio probleme u mladosti.

"Nakon osvojene Lige prvaka otišao sam u McDonalds, gdje sam vidio jednog dečka koji me je maltletirao dok sam bio mlađi. On je tamo radio. Da se razumijemo, nema ništa loše u tome, ali ja sam maloprije osvojio Ligu prvaka", kazao je Riise, te dodao:

"Pogledali smo se u isto vrijeme i prepoznali jedan drugoga. Razmišljao sam, mogao bih glumatati ili biti normalan. Na kraju nisam bio bezobrazan, već sam s osmijehom naručio Happy meal misleći u sebi: Evo ti sad, 'In your face'", ponosno je dodao. 

Legendarni norveški fudbaler je pored Liverpoola, u svojoj bogatoj igračkoj karijeri još igrao za Fullham, Romu, Monaco, APOEL... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi