Rijeka u panici, Kek ima ponudu koja mu se dopada
Foto: EPA

Ništa nije isključeno

Rijeka u panici, Kek ima ponudu koja mu se dopada

Trener Rijeke Matjaž Kek mogao bi uskoro napustiti Rujevicu i vratiti se na stari posao.

Naime, kako je i sam priznao u razgovoru za RTV SLO, Kek je prva želja slovenačkog saveza za novog selektora reprezentacije, pa nije isključeno da prihvati ponudu.

"Reprezentacija Slovenije je za mene uvijek nešto posebno, to ne moram ni isticati. Često sam spominjao koliko mi je značilo što sam bio selektor Slovenije. Tačno je, zvao me predsjednik Saveza, ali pričekajmo da vidimo kakve su želje sa obje strane", započeo je Kek, te dodao:

"Razmišljam trenutno samo o Rijeci. Imam ugovor i jasno je navedeno pod kojim se uslovima dvije strane mogu razići. Ako pregovori dođu u ozbiljne vode, morat ćemo nešto pitati i Rijeku. Ali, ne želim nagađati ni stvarati neke scenarije. Kad će biti vrijeme, sve ću javno reći. Predsjednik me nazvao, to ne krijem. Treba igrati s otvorenim kartama, ali i naglasiti kako imam dobar ugovor s Rijekom, što zahtijeva da se i pravilno postupi, pa ćemo vidjeti".

Matjaž Kek je trener Rijeke od 2013. godine, a selektor Slovenije je bio u periodu od 2007. do 2011. godine. Odveo je ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici, što je jedan od najvećih uspjeha slovenačkog fudbala od osamostaljenja.

Slovenci traže novog selektora nakon odlaska Srećka Kataneca, koji je odstupio nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a Kek se spominjao i kao kandidat za selektora Hrvatske. Međutim, od toga neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi