Roma srušila rekord Juventusa, Vučica vezala devetu pobjedu

Serija A, 9. kolo

Roma srušila rekord Juventusa, Vučica vezala devetu pobjedu

E. Škorić

Favoriti su bili uspješni u današnjim susretima devetog kola Serije A. Nakon Napolija, pobjede su ostvarili još i Juve, Roma i Fiorentina, ali ne i Milan.

Vodeća Roma gostovala je u Udinama i na kraju nanizala devetu pobjedu. Rimljani su minimalno savladali domaću ekipu Udinesea (1:0). Naš Miralem Pjanić pružio je sjajnu partiju, Roma je bila bolja, ali lopta nije htjela u gol.

U 66. minuti Maicon je morao pod tuš prije vremena zbog dva žuta kartona, pa je gostima bilo teže u posljednjih pola sata. Pjanić je igru napustio u 68. minuti i možemo reći da je bio žrtva isključenja Brazilca. I sa igračem manje Roma dolazi do gola. Michael Bradley je u 82. minuti postigao gol za veliko slavlje Vučice.

Ovom pobjedom Roma je poništila rekord Juventusa iz sezone 2005/6 sa devet pobjeda na otvaranju prvenstva.

Juventus je protiv Genoe bio siguran i slavio 2:0 pobjedu. Prvo je u 23. minuti Arturo Vidal pogodio iz penala, a onda i Carlos Tevez iz igre u 36. minuti. Juve se izjednačio na tabeli s Napolijem koji je nešto ranije pobijedio Torino. Dva kluba imaju po 22 boda, dok je Roma na 27.

Parma je pogocima Parola i Cassana imala sigurno vodstvo nad Milanom na poluvremenu, no gosti su uspjeli u svega dvije minute da izjednače. Prvo je rezervista Matri u 61. minuti smanjio na 2:1, a ubrzo je Silvestre poravnao rezultat. Ipak, pobjedu domaćinu donosi Parolo drugim golom u 94. minuti.

Cuardado je bio dvostruki strijelac za Fiorentinu na gostovanju u Veroni, gdje su gosti s 2:1 savladali Chievo. Cesar je u 13. bio strijelac za domaće. Bologna je golom Crespa iz treće minute savladala Livorno.

Serija A, 9. kolo:
Bologna - Livorno 1:0 (Crespo 3)
Catania - Sassuolo 0:0
Chievo - Fiorentina 1:2 (Cesar 13/ Cuardado 45, 64)
Juventus - Genoa 2:0 (Vidal 23 - penal, Tevez 36)
Parma - Milan 3:2 (Parolo 10, Cassano 45, 94/ Matri 61, Silvestre 66)
Udinese - AS Roma 0:1 (Bradley 82)

Potražite više informacija na temu Serie A:


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.