Rooney ima ogroman razlog za slavlje

Neće ga kazniti zbog pijančenja

Rooney ima ogroman razlog za slavlje

E. Čaušević

Kapiten Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, Wayne Rooney, prethodnih desetak dana nalazi se u centru pažnje medija na Otoku.

Sve je počelo nakon pobjede Engleske protiv Škotske kada su se igrači ove reprezentacije odlučili zabaviti u hotelu. Dan kasnije u javnost su procurile fotografije Rooneyja koji je očito bio pijan. Rooney je partijao do jutarnjih sati, te je izgledao neprepoznatljivo.

Čelnici Fudbalskog saveza Engleske (FA) obećali su javnosti da će pokrenuti istragu zbog ovog slučaja, te da će igrači biti kažnjeni ukoliko se ispostavi da su bili pijani. Ipak, desetak dana nakon zabave igrača objavljeno je da će Rooney izbjeći kaznu FA.

Navodno, Rooney je tu noć ignorisao i selektora Garetha Soutgatea koji mu je rekao da ide spavati, ali je on to odbio. Mnogi su vjerovali da će Rooney biti žestoko kažnjen s obzirom da su u FA imali fotografije kao dokaze.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Međutim, FA je odlučio da igrač Manchester Uniteda ovaj put prođe bez kazne što je naljutilo englesku javnost. Poručili su Rooneyju da više neće tolerisati ovakvo ponašanje njega, ali i ostalih reprezentativaca Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti