Rooneyja loše igre koštale i reprezentacije

Bira se novi kapiten

Rooneyja loše igre koštale i reprezentacije

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney u posljednje vrijeme mnogo ispašta zbog problema sa formom.

Navijači Crvenih đavola uputili su mu od početka sezone mnogo kritika što je u konačnici uticalo na trenera Crvenih đavola Josea Mourinha da ga izostavi iz prve postave u meču protiv Stokea.

Ista sudbina zadesit će Rooneyja i u reprezentaciji Engleske nakon očajne partije protiv Malte na Wembleyju. Fudbaleri Malte probacivali su mu loptu kroz noge dok mu se engleska javnost smijala. Privremeni selektor Engleza Gareth Southgate odlučio je Rooneyja izostaviti iz prve postave Engleske za gostovanje protiv Slovenije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, Southgate će morati izabrati i novog kapitena za taj meč, a engleski mediji navode da se trenutno dvoumi između defanzivca Chelseaja Garyja Cahilla i veziste Liverpoola Jordana Hendersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi