Rutinska igra Medunjanina, slavlje Deportiva
Foto: EPA

Pobjeda Deportiva

Rutinska igra Medunjanina, slavlje Deportiva

M. Šljivak

Fudbaleri Deportiva iz La Corune savladali su večeras u trećem kolu Primere kao gosti ekipu Eibara s 1:0 u jednoj jako slaboj fudbalskoj predstavi.

Meč bez puno prilika i bez lijepe igre odlučen je već nakon 13 minuta igre. Gužvu u kaznenom prostoru i nehotičnu asistenciju Heldera Postige u pogodak je pretvorio Juan Dominguez za prednost od 1:0.

Kontrolisao je Deportivo igru u prvom poluvremenu, te su mirnom igrom sačuvali vodstvo za vodstvo od 1:0 na poluvremenu.

Nastavak susreta je donio nešto bolju igru Eibara. Nieto je imao dobru priliku na otvaranju drugog poluvremena, ali je German Lux odbranio. Zatim je ponovo Nieto prijetio, a potom i Saul Berjon, ali je promjene rezultata nije bilo, te je Deportivo slavio pobjedu.

Haris Medunjanin je odigrao rutinski ovaj meč za Deportivo, a dobio je žuti karton u prvom poluvremenu.

Primera, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar - Deportivo 0:1 (Dominguez 13')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.