Salihović postaje najbolji strijelac u historiji TSG-a?

Ukoliko postigne pogodak "svojoj" Herthi

Salihović postaje najbolji strijelac u historiji TSG-a?

U okviru 28. kola Bundeslige međusobni duel odigrati će Hertha i Hoffenheim. 

U nedjelju će ekipa iz Sinsheima gostovati na Olympiastadionu u Berlinu, a susret sa njemačkom Starom damom uvijek je emotivan za bh. reprezentativca Sejada Salihovića, koji je dio svoje omladinske karijere, baš kao i seniorske proveo u dresu Herthe.

Reprezentativac naše zemlje u odličnoj je formi, a da ga ljevica vrhunski služi demonstrirao je i u susretu sa novim-starim prvakom Bayernom iz Minhena, kada Starkeu nije ostavio ni najmanje šanse da odbrani njegov sjajno izvedeni slobodnjak.

TSG je ove sezone ekipa na čijim utakmicama pada najviše golova. Čak 125 golova je viđeno na mečevima koje igra sastav Markusa Gisdola, dok berlinski sastav igra dosta tvrđe, a viđeno ih je tek 75, najmanje u ligi, zajedno sa Eintracht Braunschweigom.

Ipak, ovaj susret biće itekako bitan za Salihovića. Ukoliko Sejo postigne gol u ovome meču za Hoffenheim postati će najbolji strijelac u historiji svog kluba, a eventualni gol bio bi mu 44. u dresu TSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.