Samo dvije zvijezde Topnika će zarađivati više od Kolašinca?
Foto: EPA

Britanski mediji otkrivaju detalje

Samo dvije zvijezde Topnika će zarađivati više od Kolašinca?

Sead Kolašinac, koji će od naredne sezone nastupati za Arsenal, iznenada je postao top tema u Engleskoj.

Mediji sa Otoka se već bave stvarima vezanim za ovaj transfer, a pojedini su došli do detalja petogodišnjeg ugovora koji se tiču njegovih primanja na Emiratesu.

Kako navodi Football London, Sead Kolašinac će sedmično zarađivati čak 120.000 funti i postat će treći najplaćeniji fudbaler ovog kluba. Ako se ove informacije ispostave tačnim, ispred njega će biti samo Alexis Sanchez (130.000) i Mesut Ozil (140.000), dvije daleko najveće zvijezde kluba.

Arsenal će skupo plaćati Kolašinca, ali si može priuštiti taj luksuz i to najviše zbog činjenice da će ga dovesti besplatno. Našem reprezentativcu na kraju sezone ističe ugovor sa Schalkeom, a Sky Sport je objavio da će se 1. jula pridružiti ekip kao slobodan igrač i zatim započeti pripreme za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sead Kolašinac (23) je prošao omladinske selekcije Karsruhea, Hoffenheima i Stuttgarta, iz kojeg je 2011. godine stigao u Schalke. Za tim iz Gelsenkirchena je za šest godina odigrao 123 utakmice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi