Šimunić broji posljednje dane u Dinamu: Hvala mu za sve

Zoranov oproštaj od Šimunića

Šimunić broji posljednje dane u Dinamu: Hvala mu za sve

Trener Dinama, Zoran Mamić, potvrdio je kako u proljetnom dijelu prvenstva neće moći računati na usluge iskusnog defanzivca Josipa Šimunića. 

"Hvala mu za krasne tri i pol godine u Dinamu. Dvaput smo igrali grupe Lige prvaka i Evropske lige, osvojili smo tri naslova prvaka s njim u momčadi", rekao je Mamić i dodao:

"Bilo je zadovoljstvo imati takvog lidera u svlačionici i na terenu. Želim mu puno sreće u životu s čime god da se bude bavio".

Mamić se tokom razgovora osvrnuo i na polusezonu, ali i na svoj ostanak na poziciji trenera.

"Polusezona je bila dobra, u hrvatskom prvenstvu nemam nekih zamjerki. Uvijek može biti bolje, ali bez poraza smo, prvi smo i moramo biti zadovoljni", rekao je Mamić, a na pitanje hoće li ostati trener, rekao je:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"To ne ovisi samo o meni. Radimo i planiramo pripreme. Mislim da ću biti ovdje i na proljeće".

Kada su u pitanju odlasci iz Dinama, zasad je poznato da će Luis Ibanez karijeru nastaviti u Poljskoj, dok će se Wilson Eduardo vratiti u Sporting. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.