Slišković o interesu Dinama: Zaslužujem priliku

Kandidat za klupu Modrih

Slišković o interesu Dinama: Zaslužujem priliku

U hrvatskim medijima sve više se špekuliše o eventualnom nasljedniku Zlatka Kranjčara na klupi Dinama. 

Nakon što je Kranjčar poslije debakla od Rijeke (5:2) odlučio 'dignuti sidro' i napustiti Dinamo, pojavila se informacija kako bi na klupu zagrebačkog kluba mogao sjesti i nekadašnji selektor naše reprezentacije Blaž Slišković. 

Unatoč tome što je jedan od najpoznatijih igrača Hajduka, popularni Baka je za Sportske novosti izjavio kako se klub kao što je Dinamo nikada ne odbija. 

"To je za mene iznenađujuća pozitivna vijest, ako je tako. Trenutno sam bez kluba i za mene je zaista krasna priča to što su me spomenuli u Maksimiru. Trenirati Dinamo bi bila ogromna stvar. Za bilo kojeg trenera biti na klupi Dinama znači nešto neprocjenjivo, najveća vrijednost", priznao je Slišković i potom nastavio: 

"Ne znam sad kako će ispasti ovo što ću reći, jer ne bih želio da mi netko kaže da sam neskroman. Mislim da u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo zaslužujem priliku pokazati što mogu i što znam."

Slišković je u prošlosti imao priliku voditi i ljutog rivala - Hajduk.

"Iako smo bili prvi na tabeli, morao sam otići iz Hajduka. Za mene su to tada bili neobjašnjivi razlozi, a za neke očito objašnjivi. Ta godina kad je Hajduk napravio gaf i otjerao me bez razloga ostala mi je kao posljednja u kojoj su osvojili naslov prvaka. Neću sada kazati da sam ih urekao, ali znate kako se kaže u narodu, sve se vrati, prije ili kasnije. Prošlo je od tada jedanaest godina, a Hajduk više nije bio prvak", prisjetio se Slišković. 

Posljednji angažman Slišković je imao u Širokom Brijegu, a još je vodio kineski QD Jonoon, Al-Ansar, Albu Iuliju, Tiranu, Zrinjski, Hajduk i reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi