Službeno: Arda Turan potpisao za Barcelonu

Katalonski klub se pojačao

Službeno: Arda Turan potpisao za Barcelonu

Arda Turan, dosadanji vezni nogometaš Atletico Madrida, novo je pojačanje Barcelone za narednu sezonu u španskoj Primeri. 

Barcelona je putem svoje službene stranice i zvanično potvrdila da je 28-godišnji Arda Turan potpisao petogodišnji ugovor, a vrijedi dodati da je klubu sa Vicente Calderóna pripalo obeštećenje od 41 milion eura. 

Iskusni kapiten reprezentacije Turske u špansku Primeru je stigao na ljeto 2011. godine i prošle sezone je za Atletico Madrid postigao tri pogotka i pritom upisao šest asistencija. 

Tokom dosadašnje karijere još je nastupao za Galatasaray i Manisaspor, a katalonski klub je u borbi za njegovo dovođenje pobijedio Paris Saint-Germain i Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.