Šok za Chelsea: Sunderland približio Redse tituli
Foto: EPA

Chelsea izgubio od Sunderlanda

Šok za Chelsea: Sunderland približio Redse tituli

M. Šljivak

Nakon što su bez važnih bodova ostavili ekipu Manchester Cityja (2:2), ekipa Sunderlanda je danas osvojila tri boda na Stamford Bridgeu gdje su savaladali s 2:1 Chelsea, te su tako pomogli Liverpoolu u brobi za titulu prvaka.

Dobro je tim Josea Mourinha ušao u meč. U 12. minuti Willian je odlično ubacio iz kornera, a Samuel Eto'o je pogodio za prednost Plavaca od 1:0. 

Ipak, prednost domaćih je trajala samo sedam minuta. Connor Wickham je iskoristio odbijenu loptu, te je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Imao je Chelsea potom nekoliko šansi da na odmor ode s prednošću, ali se Sunderland jako dobro branio, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 1:1...

Nastavak susreta je također donio bolju igru Chelseaja. Stvarali su prilike, ali do gola nisu mogli. Promašaje domaćeg tima je u 82. minuti susreta je iskoristio igrač Liverpoola na posudbi u Sunderlandu Fabio Borini, koji je pogodio s penala za veliku pobjedu gostiju u borbi za opstanak.

Premier liga, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Sunderland 1:2 (Eto'o 12' / Wickham 19', Borini 82'p)


But Samuel Eto'o | Chelsea vs Sunderland 1-0... by afrikfoot
Connor Wickham goal chelsea 1-1 sunderland epl... by EplHighlights
Fabio Borini goal chelsea 1-2 sunderland epl... by EplHighlights

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.