Spalletti objasnio zašto je Džeku ostavio na klupi

Bh. napadač imao problema sa povredom

Spalletti objasnio zašto je Džeku ostavio na klupi

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na domaćem terenu remizirali protiv Bologne (1:1) u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Iako se očekivala pobjeda Rome u večerašnjoj utakmici na kraju je Bologna uspjela da osvoji vrijedan bod u borbi za opstanak. Italijanske medije Spalletti je iznenadio prije utakmice jer je odlučio na klupi ostaviti Edina Džeku.

"Edin je imao problema sa povredom mišića i morali smo ga ostaviti na klupi. Da nije bilo te male povrede Džeko bi sigurno počeo večerašnju utakmicu. Vidjeli ste da sam zadnju izmjenu čuvao do zadnjih trenutaka jer nismo znali da li će se Edinova povreda pogoršati kad uđe, tako da smo bili spremni za sve", rekao je Spalletti.

On je dodao da je njegova ekipa večeras odigrala dobru utakmicu, ali da nisu imali sreće u završnicama akcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bitno je da ekipa zadrži ovaj duh dobre atmosfere u ekipi. Raduje me da se bore za svaku loptu i nadam se da će tako biti do kraja prvenstva. Imali smo dosta prilika da riješimo meč, ali nismo uspjeli. Čestitam Bologni na fer utakmici", dodao je Spalletti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi