Spektakl Armina Hodžića na Maksimiru

Sjajni Armin Hodžić

Spektakl Armina Hodžića na Maksimiru

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić, postigao je hat-trick u pobjedi zagrebačkog Dinama nad Interom iz Zaprešića.

Modri su slavili na Maksimiru s uvjerljivih 5:1, a Hodžić je postigao tri zaista sjajna gola.

Poveo je Dinamo u osmoj minuti. Spektakularan gol škaricama postigao je Hodžić za prednost od 1:0.

Do finiša prvog poluvremena Modri su održavali minimalnu prednost, ali su ipak na odmor otišli s dva gola viška. Komoroski je isključen, a Fernandes s penala pogađa za 2:0.

Početkom drugog poluvremena gosti preko Nestorovskog dolaze do gola za 2:1, ali potom Dinamo u samo pet minuta postiže još tri gola. 

Prvo Fernandes pogađa za 3:1 u 56. minuti meča, da bi zatim Hodžić s još dva sjajna pogotka došao do hat-tricka i postavivši konačan rezultat susreta od 5:1.

Nekadašnji napadač Željezničara odigrao je kompletan meč. Said Husejinović je odigrao drugo poluvrijeme, a u pola sata je odigrao i mladi bh. reprezentativac Amer Gojak.

HNL, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo - Inter 5:1 (Hodžić 8', 58', 61', Fernandes 39', 56' / Nestorovski 51')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.