Sportiello zaključao svoja vrata i zaustavio Sassuolo

Atalanta odnijela bod u Bergamo

Sportiello zaključao svoja vrata i zaustavio Sassuolo

Sassuolo je večeras na svom terenu u okviru 11. kola talijanske Serije A dočekao Atalantu. Susret je završen rezultatom 0:0. 

Na prvu priliku čekalo se do 22. minute susreta. Zaprijetio je Domenico Berardi, ali je udarac napadača domaćih izblokiran. Nije bilo velikih prilika u prvom poluvremenu susreta, a posljednju je imao opet Berardi u 45. minuti, ali je golman gostiju Sportiello siguran. 

Nastavio je Sassuolo sa napadima i u drugom poluvremenu. Fantastičnu priliku u 50. minuti susreta imao je Sansone, ali njegov udarac glavom odlazi preko prečke gola Atalante. 

Domaćin je zaprijetio i tri minute kasnije. Opet je u prilici bio Berardi, ali njegov udarac opet fantastično brani Sportiello. Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 59. minuti susreta. Šutirao je Molina, a njegov udarac odlazi preko prečke gola gostiju. 

Atalanta prijeti i u 74. minuti susreta. Priliku je imao Cristian Raimondi, a njegov odličan udarac zaustavila je stativa gola domaćina. Samo tri minute kasnije zaprijetio je Sergio Floccari na drugoj strani terena, međutim opet je na visini zadatka večeras odlični Sportiello. Ostalo je do kraja susreta 0:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija, Serija A, 11. kolo: 

Sassuolo - Atalanta 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.