Srećko Katanec dao otkaz pred kamerama nakon meča

Nesretni poraz od Engleza presudio

Srećko Katanec dao otkaz pred kamerama nakon meča

Reprezentacija Slovenije sinoć je doživjela nesretan poraz na Wembleyju od Engleza sa 1:0 te su na taj način sebi ostavili minimalne šanse za plasman u Rusiju. 

Slovencima je bila potrebna pobjeda na Wembleyju kako bi sami odlučivali o svojoj sudbini u posljednjem kolu protiv Škotske, ali porazom su sebi šanse za plasman na Mundijal sveli na minimum.

Da stvar po njih bude gora, Englezi su jedini pogodak na susretu postigli u 94. minuti meča te su na taj način uskratili Slovence i za jedan bod. 

Nakon susreta selektor Slovenije Srećko Katanec dao je otkaz. 

"Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije, ali bez Srećka Kataneca. U nedjelju ću protiv Škotske zadnji put biti na klupi Slovenije", rekao je slovenski stručnjak nakon meča. 

Također, dodao je da sinoćnji poraz računa kao pobjedu jer je njegov tim odigrao sjajan meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Rekao sam momcima u svlačionici da budu ponosni. Igrali su savršeno i nisu zaslužili izgubiti od Engleske. Da nismo imali pritisak pobjede, napravio bih neke izmjene. Ovaj poraz je meni kao pobjeda. Fudbal je ponekad okrutan. Ovo je bila jedna od naših taktički najboljih utakmica. Zaslužili su momci pune Stožice u nedjelju protiv Škotske", rekao je Katanec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti