Standard slavio pred gostovanje u Sarajevu

Pobjeda Standarda pred Željezničar

Standard slavio pred gostovanje u Sarajevu

S. Bošković

Protivnik našeg Željezničara u trećem pretkolu Europske lige, belgijski Standard Liege, slavio je protiv Waregema rezultatom 2:1.

U gotovo identičnom sastavu su domaćini nastupili kao i u četvrtak, a krenuli su veoma ofanzivno u ovom susretu.

Nakon samo pet minuta igre gosti su bili u rezultatskom zaostatku. Bossuta je matirao Enoha za vodstvo od 1:0.

Ipak, Waregem je u 20. minuti utakmici pokazao da je odbrana Standarda ranjiva. Thiam je lijepo pogodio na asistenciju Kaye, te poravnao rezultat na 1:1

Nakon što su izabranici Slavoljuba Muslina poraženi u prvom kolu, u drugom su nisi smjeli priuštiti još jedan kiks, te su krenuli u ofanzivu i gostima nisu dopuštali da stvori opasne prilike pred njihovim golom.

Nakon 15-ak minuta igre u drugom dijelu, centralni napadač Santini vratio je domaćine u vodstvo i tako im donio prvu ligašku pobjedu ove sezone. 

Treba napomenuti da je Standard dominirao tijekom čitavog susreta, čemu svjedoči brojka od 18 šuteva prema golu gostiju. 

Ekipa Željezničara će dobro morati proučiti današnju utakmicu kako bi što spremiji ušli u uzvratni susret. Standard je danas pokazao iznimnu kvalitetu u igri prema naprijed, ali također da su ekipa koja može primiti pogadak. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler liga, drugo kolo:

Standard Liege-Weregem 2:1 (Enoh 5', Santini 59', Thiam 20')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.