Sušić: Turska je u rasulu, Hrvatska je puno jača

Legendarni Pape pred duel Turske i Hrvatske

Sušić: Turska je u rasulu, Hrvatska je puno jača

S. Mlaćo

Večeras se igra veoma važan kvalifikacijski meč između Turske i Hrvatske.

Turskoj su bodovi prijeko potrebni, dok bi se Vatreni vjerovatno zadovoljili i jednim bodom.

Nakon sedam odigranih kola Turska ima 11 osvojenih bodova, dok je Hrvatska na čelu tabele sa 16 bodova. U razgovoru za hrvatske medije svoja očekivanja od ovog meča otkrio je nekadašnji selektor bh. reprezentacije, danas trener turskog Alanyaspora Safet Sušić.

Popularni Pape bio je veoma jasan, te kazao da  je gledao utakmicu Turske i Ukrajine.

"Izgubili su dva razlike, ali u toj su utakmici bilo jako oštećeni. Oba ukrajinska gola bila su neregularna, a mogao je sudac svirati i penal za Turke. Svjesni su da su tim porazom praktički izgubili šanse u borbi za Svjetsko prvenstvo. Čini mi se da su se nakon tog poraza predali. Izbornik Mircea Lucescu je na velikom udaru medija. Čak su ga i snimili da je zijevao na klupi dok su gubili od Ukrajinaca", kazao je Sušić.

Kazao je da veće šanse u večerašnjem meču daje našim komšijama.

"Hrvatska je puno jača od domaćina. Oni su baš u rasulu, imaju puno problema", ističe popularni Pape.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sušić je također dodao je selektoru Turske zamjeraju vraćanje u reprezentacije Arde Turana, koji je nakon toga izbačen iz kampa, te Emrea koji ima 37 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi