Sušić u idealnom timu dosadašnjeg dijela 1. HNL
Foto: epa.eu

Reprezentativac BiH i veznjak Hajduka

Sušić u idealnom timu dosadašnjeg dijela 1. HNL

Splitski Hajduk je u posljednjem, 11., kolu 1. HNL u Jadranskom derbiju remizirao sa Rijekom u Dugopolju odigravši 1:1. 

Izabranici Igora Tudora se nakon 11. odigranih kola nalaze na 3. mjestu fudbalskog šampionata Hrvatske sa 16 osvojenih bodova, 13 manje od lidera Dinama i devet manje od drugoplasirane Rijeke.

Šesnaest bodova i treća pozicija sasvim sigurno ne zadovoljavaju apetite uvijek zahtjevne Torcide, priznanje za reprezentativca Bosne i Hercegovine u redovima Hajduka Tinu Svena Sušića, jeste da se veznjak Bilih nakon jedanaest odigranih kola nalazi u idealnom timu 1. HNL, prema ocjenama Sportskih novosti.

Sušić je u dosadašnjem dijelu šampionata bio tri puta izabrani o idealni tim, što mu je donijelo i mjesto u najboljem sastavu dosadašnjeg dijela prvenstva u kojem je jedini fudbaler kluba sa Poljuda.

Zmaj je u novom prvenstvu zabilježio osam nastupa, a toko 590 minuta provedenih na terenu postigao je dva gola, te upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Idealni tim dosadašnjeg dijela 1. HNL izgleda ovako: Livaković *2 (Zagreb) – Leovac 2 (Rijeka), Jonjić 3 (Osijek), Galović 2 (Split), Pinto 3 (Dinamo) – Stepčić 3 (Zagreb), Sušić 3 (Hajduk) – Weitzer 3 (Zadar), Kramarić 5 (Rijeka), Soudani 3 (Dinamo) – Čop 4 (Dinamo)

* - broj označava koliko je pojedini igrač put bio izabran u tim kola.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.