Teške optužbe Capella na račun igrača Reala
Foto: EPA

I to sve zbog Messija

Teške optužbe Capella na račun igrača Reala

U španskoj javnosti je i dalje tema žestoki start Sergija Ramosa nad Lionelom Messijem u velikom El Clasicu. 

Messi je protiv Real Madrida (3:2) 'zaradio' Marcelov lakat, nekoliko puta ga je grubo zaustavljao Casemiro, da bi u samom finišu utakmice na njega s obje noge startao Ramos i potom dobio crveni karton. 

Iako je kapiten Real Madrida dugo protestovao, smatrajući kako je odluka o isključenju prestroga, dva dana kasnije se javio legendarni Fabio Capello i iznio teške optužbe na račun svojih bivših igrača. Naravno, najveći osvrt je bio na startu Ramosa.

"Svaki put kada Barcelona igra na stadionu Real Madrida, imam osjećaj da igrač idomaće ekipe namjerno žele povrijediti Messija. Uvijek neko dobije i crveni karton", kazao je Capello, dodavši:

"Pogledajte Ramosov prekršaj. Samo pogledajte. To je bilo strašno. Nema se tu o čemu raspravljati, jer je to bio čisti prekršaj." 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Capello je s Real Madridom u sezoni 2006./07. uspio osvojiti naslov prvaka Španije, međutim ovakve optužbe navijači mu  neće zaboraviti, a ni oprostiti. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi