Trener Evertona: Sada znam koje ću igrače izbaciti
Foto: EPA

Razočaran nakon susreta

Trener Evertona: Sada znam koje ću igrače izbaciti

Teme:

Fudbaleri Evertona igraju katastrofalan fudbal i u posljednje vrijeme ih je zaista mučno gledati. Od posljednjih deset mečeva oni su izgubili čak sedam i ostvarili su samo jednu pobjedu. 

Dakle, iako su potrošili čak 158 miliona eura na pojačanja prošlog ljeta, oni su trenutno u takvoj situaciji da imaju samo jedan bod nakon pet odigranih mečeva u grupnoj fazi Evropa lige. 

Veliki udarac za Karamele stigao je sinoć kada su na domaćem terenu poraženi od Atalante sa visokih 5:1. Privremeni trener Evertona David Unsworth bio je veoma razočaran nakon meča i poručio je da mu je sada olakšan posao i da zna koje će igrače izbaciti iz postave. 

"Kada obućeš dres, moraš igrati trudom i ponosom, a moji igrači to nisu učinili. To je veliko razočarenje za mene. Prije utakmice sam tražio od igrača da mi otežaju odluku koga ću izbaciti iz sastava za meč u nedjelju, ali oni su mi samo olakšali odluku", rekao je Unsworth, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Vratili smo se u meč kod rezultata 2:1 i činilo se da se vide i neki pozitivni detalji. Ovo je priča naše sezone, primamo previše lake golove".

Podsjetimo, priliku da se iskupe za ovaj težak poraz fudbaleri Evertona imat će u nedjelju kada gostuju kod Southamptona u okviru engleskog Premiershipa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi