Ubjedljiva pobjeda Stuttgarta, remi Herthe

18. kolo njemačke Bundeslige

Ubjedljiva pobjeda Stuttgarta, remi Herthe

E. Čaušević

Danas je odigrano pet utakmica u okviru 18. kola njemačke Bundeslige.

Ekipa Hoffenheima na domaćem terenu remizirala je protiv Bayer Leverkusena (1:1). Domaći su do prednosti stigli u 40. minuti utakmice kada je sjajan gol postigao Hamad. Ipak, Leverkusen je uspio da stigne do jednog boda nakon što je u 75. minuti na 1:1 izjednačio Toprak. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić utakmicu je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Hoffenheim se nalazi na 17. mjestu sa 14 bodova, dok je Bayer Leverkusen na petoj poziciji sa 28 bodova.

Ubjedljivu pobjedu u gostima ostvario je i Stuttgart koji je slavio protiv Kolna sa 3:1. Golove za goste postigli su Didavi, Werner i Gentner, dok je jedini strijelac za domaću ekipu bio Modeste sa bijele tačke.

Koln je deveti sa 24. boda, dok je Stuttgart na 14. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Čast domaćih spasio je Ingolstadt koji je sa minimalnih 1:0 savladao Mainz, dok je Darmstadt sa 2:1 u gostima slavio protiv Hannovera. Vedad Ibišević odigrao je cijelu utakmicu u remiju Herthe protiv Augsburga (0:0). Ibišević je zbog prekršaja nad protivničkim igračem u 25. minuti zaradio žuti karton.

Bundesliga, 18. kolo:

Hannover - Darmstadt 1:2

Hertha - Augsburg 0:0

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:1

Ingolstadt - Mainz 1:0

Koln - Stuttgart 1:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi