Ukrajinci tvrde: Srna pao na doping testu poslije Napolija
Foto: EPA

Ukrajinci tvrde: Srna pao na doping testu poslije Napolija

E. Škorić

Ukrajinski mediji plasirali su danas priču kako je iskusni Hrvat Darjio Srna pao na doping testu poslije meča s Napolijem.

Šahtar je sredinom prošle sedmice savladao Napoli s 2:1 na otvaranju grupne faze Lige prvaka, a Srna je odigrao 90 minuta za svoj tim. 

Četiri dana kasnije nije ga bilo u ekipi u remiju protiv Černomorcea, a iz kluba su objavili da je pošteđen zbog umora, pa je trener Paulo Fonseca odlučio nekom drugom ukazati priliku u tom susretu.

Ipak, ukrajinski mediji danas su objavili kako je Srna pao na doping testu nakon utakmice s Napolijem, a iz Šahtara se još uvijek niko službeno nije oglasio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tridesetpetogodišnji Srna je jedna od legendi ukrajinskog kluba, no polako ulazi u završnicu svoje bogate karijere. Ne izgleda kao neko ko bi koristio nedozvoljene supstance, ali vidjet ćemo koliko je sva ova priča medija u Ukrajini istinita. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi