Usprkos svim ponudama: Konyaspor ne želi prodati Bajića

Ostaje u Konyasporu

Usprkos svim ponudama: Konyaspor ne želi prodati Bajića

M. Šljivak

Sjajni bh. napadač Riad Bajić dobio je veliki broj ponuda tokom ljeta, ali kako stvari stoje, on će i naredne sezone nositi dres turskog Konyaspora.

Odlične igre u prošloj sezoni nisu prošle neopaženo. Nekoliko velikih imena evropskog fudbala, među kojima su Fenerbahče, Anderlecht i Borussia iz Moenchengladbacha, pokazali su interes za 23-godišnjeg bh. napadača, ali Konyaspor je odlučio da ga ne proda.

Turski mediji navode da je rukovodstvo turskog tima čvrsto odlučilo da ne prodaje Bajića, jer su već izgubili dva bitna igrača, Jagoša Vukovića i Barryja Douglasa i svaki naredni odlazak iz tima bio bi loš znak pred start nove sezone.

Tako bismo, usprkos mnogobrojnim ponudama, Bajića mogli i naredne sezone gledati u dresu Konyaspora, osim ako ne dođe neka luda ponuda koja se ne odbija.

Najviše interesa za bh. napadača je pokazivao istanbulski velikan Fenerbahče, ali ovaj tim nije bio spreman da plati 12 miliona eura, koliko je Konyaspor tražio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bajić je prošle sezone postigao 17 pogodaka za turski tim i bio je jedan od najboljih fudbalera turske Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi