Van Gaal: Rooney i United moraju biti bolji

Holandski trener nakon pobjede

Van Gaal: Rooney i United moraju biti bolji

Manchester United je izborio grupnu fazu Ligu prvaka sa uvjerljivih 7:1 u dvije utakmice protiv Club Bruggea, a najzaslužniji za sinoćnju pobjedu u Belgiji bio je Wayne Rooney. 

Iskusni napadač je konačno proradio zabivši hat-trick i to su bili ujedno njegovi prvi ovosezonski golovi. 

"Uvijek sam mu davao samopouzdanje koje mu je potrebno, ali Wayne je mentalno jak, a igrač njegova kalibra uvijek se vraća. To je dokazao, ali još je dug put za njega i Manchester United", rekao je trener Louis van Gaal nakon pobjede i dodao:

"Treba nam još pobjeda poput ove, a imamo četiri utakmice zaredom bez primljenog gola."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener tima sa Old Trafforda se osvrnuo i na ždrijeb. 

"Ne mogu utjecati na njega, ne znam sve ekipe. Pitala me jedna žena što ću raditi sutra, rekao sam joj da ću gledati drugu ekipu Manchester Uniteda protiv Ajaxa, to mi je važnije jer ionako ne mogu utjecati na ždrijeb."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.