Velike promjene u Seriji A od naredne sezone

Još se čeka FIFA-ino odobrenje

Velike promjene u Seriji A od naredne sezone

E. Čaušević
Teme:

Fudbalski savez Italije saopštio je da će od septembra uvesti velike promjene u Seriji A ukoliko dobije dozvolu od FIFA-e.

Italijani su odlučni da poboljšaju kvalitetu fudbala i suđenja u najjačem rangu fudbala u ovoj zemlji. Naime, FS Italije je potvrdio da želi od naredne sezone uvesti posebnu video tehnologiju koje će sudije moći koristiti tokom utakmice.

Ukoliko sudije utakmice ne budu sigurne da li je bio penal, crveni karton ili gol moći će komunicirati sa sudijom koji će sjediti ispred monitora i pratiti usporeni snimak nakon čega će biti donesena konačna odluka. FS Italije je poslao zahtjev FIFA-i da im odobri korištenje ove tehnologije već od naredne sezone.

Ova tehnologija prvi put je viđena u avgustu prošle godine na prijateljskoj utakmici Italije i Francuse koja se igrala u Bariju. Monitor je bio postavljen pored terena, a sudije su imale priliku gledati sumnjive detalje na njemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ista tehnologija od naredne sezone trebala bi biti u njemačkoj Bundesligi i američkom MLS-u. Ovo će biti zaista velika promjena u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi