Više nema dileme: Legendarni Gigi najavio kraj
Foto: EPA

Italijan uskoro odlazi u penziju

Više nema dileme: Legendarni Gigi najavio kraj

Legendarnom golmanu Juventusa i italijanske reprezentacije Gianluigiju Buffonu je sinoć uručena nagrada FIFA-e za najboljeg golmana godine, a popularni Gigi je sada odlučio najaviti i kraj svoje bogate karijere.

Iako Buffon uspijeva pružati vrhunske partije i u 39. godini života, čini se da se legendarni čuvar mreže sprema za zasluženu penziju. On je i ranije isticao da će okončati karijeru nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine, a sada je to i potvrdio. Ipak, istakao je da bi ga na produženje karijere mogao natjerati nastup Stare dame na Svjetskom prvenstvu za klubove.

"Nema uslova pod kojima bih promijenio odluku, jer sam siguran u svoj izbor", izjavio je Buffon za Sky, pa nastavio:

"Veoma sam smirena osoba, jer ne brinem o svojoj budućnosti ili o tome kakav bi moj život mogao biti, jednostavno se morate suočiti sa takvim stvarima. A ja ću promjene prhvatiti sa entuzijazmom, kao i željom da testiram samog sebe."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zbog toga ne želim ništa mijenjati kako bih produžio karijeru za godinu ili dvije. Mislim da ne mogu više doprinijeti, niti oduzeti od onoga što sam do sada postigao", istakao je golman Stare dame, pa na kraju dodao:

"Nastavio bih igrati samo kada bi osvojili Ligu prvaka, onda bih pokušao osvojiti i Svjetsko klupsko prvenstvo. Možda bi Szczesny mogao igrati jednu utakmicu, a ja drugu...Ipak, kada imam takvog golmana kao zamjenu, normalno je da se 'sklonim' sljedeće godine."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi