Watford doveo 'zaboravljenog asa'

Sjećate li se Stefana Okake?

Watford doveo 'zaboravljenog asa'

Stefano Okaka je nekada važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Italiji ali svoj potencijal nikada nije iskoristio do kraja.

Krenuo je od Cittadelle i onda je stigao u Romu, gdje je povremeno dobijao priliku ali nije imao neku značajnu minutažu. Kasnije je boravio u Bresciji, Fulhamu, Bariju, Parmi, Speziji, Sampdoriji i na kraju Anderlechtu, gdje je proveo prošlu sezonu.

Ovaj, sada već 27-godišnji napadač uspio je oživjeti karijeru i izboriti se za povratak na veliku scenu. Okaka će naredne sezone igrati u Premier ligi i to za Watford, s kojim je sinoć potpisao petogodišnji ugovor.

Stefano Okaka iza sebe ima odličnu sezonu u belgijskoj Jupiler ligi, gdje je u 27 utakmica postigao 13 pogodaka, a čak je ponovo zaslužio i mjesto na širem spisku u reprezentaciji Italije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford je Anderlechtu za Okaku platio određeno obeštećenje, ali tačni podaci još uvijek nisu objavljeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi