Wenger: Kolašinac je mnogo pomogao Sanchezu
Foto: EPA

Pohvalio bh. fudbalera

Wenger: Kolašinac je mnogo pomogao Sanchezu

Menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je zadovoljan načinom na koji je njegov tim preokrenuo protiv Koelna i stigao do pobjede 3:1 kojom je započeo nastup u Evropskoj ligi.

Arsenal je nakon prvog poluvremena gubio sa 1:0, a onda je u nastavku golovima Kolašinca, Sancheza i Bellerina preokrenuo rezultat i osvojio tri boda.

"Koeln je postigao gol na otvaranju utakmice i relativno dugo je čuvao prednost. Ipak, kada sagledamo utakmicu u cjelini, mislim da smo do pobjede došli na uvjerljiv način. Ne vjerujem da nas je poremetilo odgađanje utakmice za jedan sat - poremetio nas je rano primljeni gol. Na početku smo bili prespori, ali zadovoljan sam igrom u nastavku. Sve se na kraju dobro završilo", rekao je Wenger, koji je uvođenjem Seada Kolašinca na startu drugog poluvremena napravio najbolji potez na utakmici:

"Kolašinac nam je dao mnogo dobroga u igri naprijed. Kada je ušao, Sanchez je proigrao i zaigrali smo puno bolje. Sanchez je dobijao veliku podršku od Kolašinca na boku i postao je opasniji, dok je u prvom poluvremenu bio pozicioniran dalje od gola. Drago mi je zbog njegovog pogotka i što se vratio na pravi način. On još uvijek nije maksimalno spreman, imao je probleme sa povredom ali svi znamo kakav je igrač. Sanchez je Sanchez".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sead Kolašinac je u susretu sa Koelnom postigao već drugi gol za Arsenal od dolaska iz Schalkea, a nakon utakmice je pobrao brojne čestitke navijača londonskog kluba za svoj nastup.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi