Wenger zbog Arsenala odbio bogatstvo

Odbio Kineze

Wenger zbog Arsenala odbio bogatstvo

E. Škorić

Arsene Wenger je odlučio da ostane u Arsenalu i bogata ponuda iz Kine nije ga razuvjerila.

Wenger je nakon poraza od Bayerna u Ligi prvaka dobio ponudu iz Kine, ali nije želio nakon skoro 20 godina da napusti redove Arsenala, pa je rekao 'ne' bogatim vlasnicima iz Kine.

Francuzu se nudilo 30 miliona funti, pa bi tako, da je pristao, zarađivao četiri puta više nego na Emiratesu.

Wengeru ugovor s Topnicima ističe na ljeto, no on je ranije na press konferenciji kazao da ostaje u Arsenalu, iako su mediji u više navrata tvrdili da odlazi, a da će ga naslijedili ili Thomas Tuchel ili Massimiliano Allegri.

Odavno 67-godišnji stručnjak ne pravi rezultate u Arsenalu, ali čelnici kluba ga svejedno drže zbog izuzetne financijske isplatljivosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo da je Wenger, nekadašnji veznjak, koji nije imao izraženu igračku karijeru, u Arsenal stigao 1996. godine iz Japana, a ranije je bio trener Monaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi