Xavi završava karijeru

Posljednja sezona za legenardnog igrača Barcelone

Xavi završava karijeru

D. Rakanović

Legenda Barcelone Xavi Hernandez priznao je da će na kraju slijedeće sezone završiti igračku karijeru. 

Ovaj 37-godišnji veznjak ima ugovor sa ekipom Al Sadd iz Katara do ljeta 2018. godine. 

"Ovo je moja posljednja sezona kao igrača, ali ostat ću u fudbalu. Planiram da budem trener, ali još ne mogu to da radim. Ne želim nikoga da prevarim, imam još mngo toga da naučim da bi bio trener. Poznajem metodologiju, ali je neophodno da naučim kako da koristim svoje znanje", rekao je Xavi, prenosi As.

 "As".

Legenda tima s Nou Campa je prošao sve omladinske selekcije. Do 2015. godine je odigrao čak 767 utakmica za prvi tim Katalonaca i postigao je 85 golova. 

Sa Barcelonom je osvojio osam titula u španskom prvenstvu, uz to je osvojio i četiri Lige prvaka.

U Al Sadd je otišao 2015. godine, a prošle sezone je odigrao 23 utakmice i postigao devet pogodaka, uz to je imao i 12 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi