Zec dvostruki strijelac u pobjedi Rijeke

Hrvatski nogometni kup

Zec dvostruki strijelac u pobjedi Rijeke

U susretu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka je u Lekeniku savladala istoimenu ekipu rezultatom 4:2, a u listu strijelaca upisao se i bh. internacionalac Ermin Zec.

Zec je Riječane doveo u vodstvo već nakon šest minuta igre, ali vodstvo nije dugo trajalo. Nakon dosuđenog penala za Lekenik siguran s bijele tačke bio je Kovačević koji je poravnao na 1:1. 

Kada se činilo da domaći tim polako uspostavlja ravnotežu i počinje prijetiti, Rijeka dolazi do novog vodstva, a strijelac je bio Jajalo u 36. minuti.

U drugom poluvremenu Rijeka je djelovala dosta opasnije, pa je tako u 52. i 69. minuti preko Zeca i Krstanovića postigla nova dva pogotka, da bi u 75. minuti prednost gostiju smanjio Durdek i postavio konačnih 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.