Zidane: Nije bilo lahko, ali smo na kraju slavili

Oglasili se treneri nakon meča Superkupa

Zidane: Nije bilo lahko, ali smo na kraju slavili

E. Ganibegović

Večerašnja utakmica Superkupa pripala je osvajaču Lige prvaka Real Madidu, koji je rezultatom 2:1, pobijedio osvajača Evropske lige, ekipu Manchester Uniteda.

Kraljevski klub je ovo pobjedom osvojio svoj četvrti trofej Superkupa, dok su prethodno osvajači istog bili 2002., 2014. i 2016. godine.

Nakon veoma zanimljive utakmice, koja je odigrana u Skoplju, oglasili su se i treneri ekipa.

Mourinho vjeruje kako je Real Madrid prvi pogodak postigao iz nedozvoljene pozicije, te kako je njegova ekipa dobro odigrala i ima razloga da bude optimistična i ponosna.

"Bili smo dobri. Izgubili smo jednim pogotkom razlike, što govori da smo bili veoma blizu, međutim jedan njihov pogodak je postignut iz nedozvoljene pozicije, da nije priznat ostalo bi 1:1. Real je mogao postići više pogodaka nego što jest, ali i mi smo isto mogli. U prvom poluvremenu su bili bolji na sredini, dok smo mi sredinu držali veći dio drugog poluvremena. Dobro smo se suprostavili i imamo dobar razlog da budemo optimistični i ponosni", rekao je šef Crvenih đavola.

Zidane je rekao kako je zadovoljan sa onim što su njegovi momci pokazali na terenu, te kako su zaslužili da osvoje trofej.

"Zadovoljan sam sa onim što su momci pokazali. Nije bilo lahko, ali smo odigrali dobro i na kraju slavili. Igrači su bili dobro fizički spremni, što je bilo bitno. U prvom poluvremenu smo loptu dobro držali, dok je to u drugom bilo dosta slabije. Morali smo pobijediti, što smo i učinili, sada možemo odmarati, zaslužili smo", rekao je Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi