Žilina učvrstila vrh, gol Vladavića

Slovački šampionat, 16. kolo

Žilina učvrstila vrh, gol Vladavića

E. Škorić

Danas su odigrane četiri utakmice 16. kola slovačkog prvenstva, a Žilina je sigurnom pobjedom nad Ružomberokom učvrstila lidersku poziciju. Jedan od tri gola Žiline postigao je i naš internacionalac Admir Vladavić.

Ipak, nije dobro počelo za Žilinu, kada je Chovanec u 27. minuti pogodio za vodstvo gostiju. No, svega minut kasnije, Oravec je poravnao na 1:1.

Drugo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg tima, pa su preko Vladavića i Oraveca došli do konačnih 3:1. Žilina sada ima 36 bodova, čak devet više od drugoplasiranog Spartaka iz Trnave.

Dodajmo kako je Presov slavio na gostovanju kod Dubnice (0:1), Kosice su bile bolje od Senica (2:1), a Duka je bez većih problema savladala Zlae Moravce na gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.