Zukanovićeva asistencija za trijumf Chieva u velikom derbiju

Leteći magarci slavili protiv Hellas Verone

Zukanovićeva asistencija za trijumf Chieva u velikom derbiju

Verona je danas na stadionu Marc'Antonio Bentegodi u okviru 16. kola talijanske Serije A poražena od gradskog rivala Chieva rezultatom 1:0. 

Prvih 45 minuta susreta nije donijelo mnogo uzbuđenja, a nešto bolji protivnik na stadionu Marc'Antonio Bentegodi bila je Verona. Golova ipak nakon prvog poluvremena nije bilo. 

Prvu priliku u nastavku susreta vidjeli smo u 54. minuti susreta. Šutirao Riccardo Meggiorini, ali je golman Verone na mjestu. Domaćin je zaprijetio u 67. minuti susreta. Nene je šutirao nakon centaršuta iz kornera, ali lopta odlazi preko prečke. 

Gosti su do pobjede došli u 81. minuti utakmice. Ervin Zukanović je odlično centrirao sa lijeve strane terena, a najprisebniji u šesnaestercu domaćina bio je Alberto Paloschi i donio Letećim magarcima trijumf u velikom derbiju. Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta za Chievo.

Italija, Serija A, 16. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Chievo 0:1 (Paloschi 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.