Zvanično: Arnautović novi igrač West Hama

Najskuplje pojačanje ikada

Zvanično: Arnautović novi igrač West Hama

Austrijski fudbaler Marko Arnautović od danas je i zvanično novi član West Ham Uniteda.

Nekadašnji krilni napadač Stoke Cityja oborio je rekord West Hama kada je u pitanju visina obeštećenja za jednog igrača, a ona iznosi 24 miliona funti, koliko je Stoke dobio od njegove prodaje.

Podsjetimo, engleski mediji su prenijeli prije nekoliko dana informaciju da će Arnautović također biti i njaplaćeniji igrač kluba sa sedmičnom platom od 140.000 funti, a do sada je to bio Andy Carroll sa platom od 90.000 funti.

Ovaj 28-godišnjak je u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupao za Twente, Inter, Werder Bremen i Stoke City, te je standardni reprezentativac Austrije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone je odigrao 35 mečeva za Stoke te je upisao sedam golova uz šest asistencija. Prije njega West Ham su pojačali Pablo Zabaleta i Joe Hart, a očekuje se i dolazak Javiera Hernandeza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi