15 poena Teletovića u pobjedi Caje Laboral

ACB liga, 20. kolo

15 poena Teletovića u pobjedi Caje Laboral

A. Beganović

U okviru 20. kola jedne od najjačih košarkaških evropskih liga, španjolske ACB lige, Caja Labarol našeg Mirze Teletovića na svom parketu svladala je Alicante (90:75), a naš internacionalac ponovo je bio jedan od najboljih pojedinaca na tereneu.

Momčad našeg internacionalca pobjedom nad Alicanteom nastavila je "mrtvu utrku" s Barcelonom za prvo mjesto u regularnom dijelu sezone. Mirza Teletović u ovom susretu postigao je 15 poena, te je upisao 3 skoka i jednu asistenciju. Za dva poena Teletović je gađao 1/1, za tri 4/11, dok je s linije slobodnih bacanja šutirao 1/1. Pored Teletovića sjajnu partiju za Caju Labarol odigrali su Tiago Splitter koji je postigao 19 poena i Pau Ribas koji je postigao 17 poena. U dresu Alicantea sa 13 poena najučinkovitiji je bio Katelynas.

Barcelona je u ovom kolu "ponizila" Gran Canariu. Katalonski klub slavio je sa čak 50 razlike (105:55). Barcelonu su u ovom trijumfu predvodili Navaro sa 24 i Vasquez sa 12 postignutih poena, dok je kod očajne Gran Canarie Jaycee Carroll sa 23 poena bio najučinkovitiji.

Real Madrid na svom parketu dočekao je Unicaju i nakon 40 minuta sasvim zasluženo je došao do novog trijumfa (84:67). Veličković sa 18 i Kaukenas sa 14 bili su najučinkovitiji igrači Reala, dok su kod Unicaje bolji od ostalih bili Archibald sa 14 te Freeland i Dixon sa po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.