Barca i Real prešli 'stotku'

Deklasirali rivale

Barca i Real prešli 'stotku'

Košarkaši Reala i Barcelone ostvarili su ubjedljive pobjede u okviru 26. kola ACB lige.

Katalonci su u Blaugrani nadigrali MoraBanc Andorru sa 102:65 i upisali 17. pobjedu u sezoni (17-7), koja ih je smjestila na četvrtu poziciju na tabeli.

Aleksandar Vezenkov je za domaćina ubacio 18 koševa, dok su Tyrese Rice i Victor Claver dodali po 15 poena. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe je za 17 minuta na terenu zabilježio šest poena i dvije asistencije. Goste je predvodio Giorgi Shermadini sa 18 poena.

Real je kod kuće deklasirao Bilbao (104:76), uz maestralnu partiju Sergia Llulla. Plej Madriđana je ubacio 29 poena uz samo dva promašaja iz igre (2/2 za dva i 7/9 za tri poena). Tome je dodao i četiri proigravanja. Pratio ga je Jaycee Carroll sa 25 koševa, od toga sedam trojki. Najefikasniji kod gostiju bio je Ivan Buva sa 18 postignutih poena.

Madriđani imaju isti omjer kao i Barcelona, ali su zbog bolje koš razlike trenutno trećeplasiran tim španskog prvenstva. Na čelu tabele je Valencia sa pobjedom više.

Rezultati:

Valencia - Unicaja 81:77 (odigrano juče)

Barcelona - MoraBanc Andorra 102:65

Murcia - Tenerife 79:68

Real Betis - Joventut 57:71

Real Madrid - Bilbao 104:76

Estudiantes - Baskonia (18.30h)

Manresa - Fuenlabrada (19.00)

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaragoza - Gran Canaria (19.00)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi