Bavčić slavio protiv Ikonića

Završen regularni dio prvenstva Slovenije

Bavčić slavio protiv Ikonića

Završen je regularni dio slovenačkog košarkaškog prvenstva. Prvu poziciju pred početak doigravanja osigurala je Olimpija koja je u posljednjem kolu dobila direktnog rivala Krku.

Ljubljančani su slavili sa 81:73 zahvaljujući sjajnom Saši Ožboltu, koji je ubacio 26 poena, a Jure Lalić je dodao 16 poena. Edin Bavčić je upisao 12 poena i 6 skokova, a odličan je kod Krke bio drugi naš reprezentativac Goran Ikonić, koji je ubilježio 16 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

S treće pozicije će u doigravanje Helios koji je u posljednjem kolu upisao pobjedu protiv Zasavja sa 87:63. Alvin Snow je sa 21 poenom bio daleko najbolji kod tima iz Domžala. Četvrtu poziciju, koja ih u polufinalu vodi na Olimpiju,  zauzeo je Šentjur koji je slavio u gostima kod Zlatoroga sa 85:75. Kod Šentjura je Emir Alispahić upisao 15 poena i 7 skokova, a kod Zlatoroga Esmir Rizvić 6 poena i 4 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.