Bogdanović: Shved mi je rekao da sam lud

Srbijanski košarkaš nakon meča

Bogdanović: Shved mi je rekao da sam lud

Košarkaši Srbije plasirali su se sinoć u finale Eurobasketa nakon što su pobijedili Rusiju u polufinalnom meču sa 87:79. 

Ponovo je najbolji i najefikasniji u redovima ekipe koju sa klupe predvodi selektor Saša Đorđević bio član Sacramento Kingsa Bogdan Bogdanović. On je u sinoćnjem susretu imao učinak od 24 poena, tri skoka i tri asistencije. 

Nakon susreta otkrio je veoma zanimljive detalje razgovora sa Shvedom pred kraj susreta. 

"Rekao mi je da sam lud. Odgovorio sam mu: majstore, ti na svakom meču daješ po 30 poena, ali na kraju je samo bitno ko je otišao u finale", našalio se Bogdanović.

O samom meču on je rekao:

"Napravili smo 14, 15 ili 16 razlike, a onda smo im dopustili seriju od 10-0. Imaju kvalitet i pokazali su da mogu za dvije minute da se vrate u meč. Malo smo pali tu, ali najbitnije je da igramo finale", rekao je Bogdanović.

Podsjetimo, Srbija će finalni meč igrati u nedjelju navečer protiv reprezentacije Slovenije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi