Bucksi slavili u Chicagu, Teletović ubacio šest poena

NBA liga

Bucksi slavili u Chicagu, Teletović ubacio šest poena

E. Škorić

Pet mečeva igrano je na NBA parketima u novogodišnjoj noći, a igrao je i naš Mirza Teletović.

Milwaukee Bucksi su u Chicagu savladali Bullse rezultatom 116:96, a goste je do pobjede predvodio grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo sa 35 ubačenih peona, dok je Jabari Parker dodao 27.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović je ubacio šest poena uz tri skoka i jednu asistenciju za 23 minute provedene na parketu. Na drugoj strani, kod Bullsa, Jimmy Butler je ubacio 26 poena uz sedam skokova i osam asistencija.

Od ostalih rezultata, napomenimo da je Cleveland sa 121:109 slavio u Charlotteu, Memphis je u Sacramentu bio bolji od Kingsa sa 112:98, Houston Rocketsi su na krilima Jamesa Hardena dobili New York Knickse sa 129:122, Okalhoma je sa 114:88 pobijedila Clipperse, dok je Utah bio bolji od Phoenixa sa 91:86.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi