Crna Gora demolirala Mađare
Foto: EPA

Pobjeda Crnogoraca

Crna Gora demolirala Mađare

M. Šljivak

Košarkaši Crne Gore pregazili su Mađarsku 72:48 u utakmici 2. kola grupe C prvenstva Evrope.

Nakon uvjerljivog poraza od Španije, Crnogorci su danas jednostavno morali da poprave sliku svoje selekcije, a to su protiv Mađerske i učinili.

Tim Bogdana Tanjevića je dominirao u ovom meču. Mađarska je konkurentna bila samo u prvoj dionici (14:11), ali je u ostatku meča Crna Gora dominirala.

Na poluvrijeme su Crnogorci otišli sa plus 10, 39:29, da bi u nastavku vidjeli potpunu dominaciju naših susjeda. Do kraja su mirno povećali prednosti za konačnih i uvjerljivih 24 razlike.

Nikola Vučević i Bojan Dubljević su predvodili Crnu Goru sa po 13 poena, dok je kod Mađarske najefikasniji bio David Vojvoda sa 20 poena.

EP, 2. kolo:

Crna Gora - Mađarska 72:48 (14:11, 25:18, 21:11, 12:8)

CRNA GORA: Rice 5, Vučević 13, Šehović 4, Pavličević 6, Radončić, Todorović 4, Dubljević 13, Barović, Mihailović, Ivanović 10, Vranješ 8, Đurišić 9.

MAĐARSKA: Rujak, Allen, Keller, Wittman, Hanga 8, Vojvoda 10, Kovacs, Toth, Ferencz, Perl 13, Karahodžić 2, Eilingsfeld 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi